Thursday, July 26, 2012

bonus raya..alhamdulilah...

walaupun tak dapat lagi gaji untuk bulan ini...kerana kesilapan teknikal sikit...*bersabar je dalam hati ini * ...so bila semalam PM umum dapat bonus setengah gaji...alhamdulilah..sama macam tahun lepas..tapi dapatlah cover apa2 yang patut..
bonus itu boleh beli baju baby dan baju raya kakak qas ye...baju raya kakak qas tak de lagi ar...baju kurung dah hantar jahit semua tinggal nak amik je...baju jalan-jalan kakak qas je tak de lagi...
takpe sabar ye kakak qas..nanti ibu beli ye...ibu bulan puasa ini makin tak larat pulak rasa nya nak berjalan2 ...weekend pun duduk rumah je...tak mood nak jalan2...

bonus itu tak banyak sebenarnya...tapi bersyukur itu lebih penting...jangan tamak..nanti rugi...ada hikmah kenapa PM bagi setengah bulan je...cuba PM umum 2bulan bonus...CONFIRM esok harga minyak masak naik lah..ikan kat pasar tiba2 naik lah...ayam seekor jadi rege sampai belas2 ringgit lah...padahal dapat bonus ini untuk raya tapi harga barang naik sebelum raya lagi ...camaner itu...sebab itu PM tak boleh bagi bonus tinggi takut jadinya situasi kenaikan barang dengan terlalu mendadak...

ini pun dah cukup nikmat bagi aku...yang penting kita bersyukur...banyak dah rezeki Allah bagi kita...
lagi kita patut bersyukur...alhamdulilah...
so kawan-kawan sama2 kita manfaat kan..dan berjimat cermat lah...
nak tunggu gaji bulan 9 lambat lagi tau...hehehehe




No comments:

Post a Comment