Monday, June 25, 2012

bleeding lg...

hurmmm...ngeri bila kuar brownish hari rabu lepas...sebab hari rabu itu aku stress sesangat...sakit hati dengan ayah anak aku ...(bapak anak aku le..laki aku)...biasalah kalau tak gatal bukan lelaki nama nya kan...so pedulikan lah dia...kalau layan pun buat sakit hati je kan..

so petang itu aku rasa memang pinggang aku macam lenguh2...dan macam sakit lenguh2 nak period tau...so aku kencing pun macam biasa....petang itu aku balik dr kerja ...tengok kat panties je dh ada macam brownish...macam darah tapi warna coklat...macam nak mula2 period itu...tapi aku rasa gerakan baby semuanya..baby pun ok...then sampai ke malam itu still ada...tapi macam lendir je...esok nya aku pergi macam biasa...sampai tempat kerja ....aku rasa letih sangat...dan...brownish itu still ada sikit2 ....aku risau sangat...so jumpa doktor kt ofis bawah aku ini...so dok minta aku rehat...ao aku dapat mc...doktor kata kalau still macam tak berhenti brownish itu...doktor suruh aku pergi ke hospital terus...so aku harap sangat tak berlarutan...sampai rumah aku tidur...rehat serehatnya...

hari jumaat aku kena minum air gula....aku mati2 ingat air gula itu ada setengah cawan je rupanya satu gelas panjang k...nak termuntah aku nak habiskan....dah ada bau ...yakssss....dulu masa qas aku minum jugak...tapi adalah cawan kertas itu je ...memang setengah jer...ini penuh okesss....aku termuntah-muntah...tapi bila nurse tanya ada muntah...rilek je aku jawab takde....hahahahaha...ar tak peduli...gila nak ulang minum balik.NO ok...ini aku minum sebab mak aku ada kencing manis je...sebab keturunan bukan sebab gula aku tinggi...ingatkan azab aku berakhir di situ....rupanya aku kena minum lagi air gula bila 31weeks nanti...WHAT!!!...aku macam ar tidakkkk....mencik...mencik....dulu masa qas tak de pun macam ini....result aku pun ok tau hari itu..so bebas kencing manis k..alhamdulilah...

tapi nak kena ulang lagi masa 31weeks nanti...takpe takpe lambat lagi...hmmm pejam celik pejam celik aku dah 5bulan ini..idoklah lama mana pun...hmmmm....

so ada lah masa aku tunggu result itu adalah 2orang kakak ini tak lepas ...kiranya dorang ada kencing manis lah...dorang kena ulang minum air gula tiap2 minggu k...aduhai..kalau aku nangis dulu k...yang minum sekali ini pun nak termuntah...apa lagi tiap2 minggu....yakkssss....mintaklah dijauhkan...aminn...

lepas itu tengok jam dah pukul 11pagi...aku mintak nurse MC lah ...memang tak larat badan ini...dengan perut lapar nya....masa dekat klinik itu...ayah qas tepon kata dia beli roti sardin dengan roti telur kt rumah...(nak amik hati lah itu)....ada aku kisah...huahuahua...

so dapat MC....sampai rumah aku melantak dengan jayanya...lepas itu aku tidur lagi....sangat kenyang k...dan baby pun bergerak aktif sebab lapar dan dapat makanan..baby...baby...buat ibu seriau je ye kuar darah...eh panjang lak entry ni..huhuhu...

:)

No comments:

Post a Comment