Friday, December 2, 2011

Ombak Rindusssss....




hahaha...aku awal-awal lagi dah nak gelak...bukan apa tengok Ombak Rindu semalam..tak nak  ....masa scene pertama itu semua ok....segala nya berjalan lancar...sehingga lah scene yang rasanya paling boleh potong stim..huahuahua..masa itu Izzah(Maya Karin) dah kena jual dengan pakcik dia kat night club masa itu ....Izzah masa itu lari nak ikut pakcik dia...lepas itu dia terjatuh dan Hariz(Aaron Aziz) hampir melanggar dia...dan masa itu konco-konco tauke night club tgh kejar Izzah...so konco-konco ini tarik lah Izzah ini masuk dalam bilik kat night club itu...bagi dia minum air ...terus mabuk dan dikoyakkan baju...terus dirogol oleh tauke night club itu...truly dalam novel tak de ok adegan Izzah dirogol oleh tauke night club itu....selepas dirogol oleh tauke night club itu Hariz pun datang selepas melanggan Izzah...Hariz pun buka lah baju...tinggal lah pakai singlet je..masa ini macho ok badan abg Aaron..eh??hehehe...

baru je Hariz duduk disisi Izzah..baru selak rambut Izzah...tupp...BLACKOUT!!!!...kat panggung wayang BLACKOUT .....potong stim betul...huahuahua....kelakar....baru nak feeling-feeling stim tiba-tiba kan boleh blackout kan..hahahaha....datanglah pekerja wayang minta maaf sebab terdapat masalah teknikal...lebih kurang 10 minit jugak tunggu untuk tayang semula...nasib tayang ...kalau tidak aku nangis kat situ...mahu bukan ombak yang datang mahu ribut taufan kang...hahahaha...

Kebanyakan scene ada yang banyak kelakar ...lagi-lagi dengan perwatakan Hariz yang agak sombong dan ego...tapi dalam filem ini tak nampak sangat tau ego hariz...tapi dalam novel Hariz sangat EGO...!!..

Tapi dalam ini banyak juga scene abg Aaron menangis....tapi kan Abg Aaron nangis pun macho lagi...cam mana itu..hehehe...

Izzah lakonan Maya Karin..ok not bad....cuma kurang derita wajah dia itu...sebab dalam novel juga menggambarkan Izzah seorang yang sadis...dalam masa yang sama seorang yang sense of humour juga...cuma dalam filem kurang ditampilkan sense of humour tersebut...kalau diikutkan dalam novel betapa sukarnya mereka berdua ini (Hariz&Izzah) meluahkan kata-kata cinta dan sayang...tapi dalam plot filem ...perjalanan begitu cepat...

Watak Mila Emilia (Lisa Surihani)....mungkin nampak agak kurang jelas sebutan Mila sebab banyak mengetap gigi...dan nada suara tidak berapa kena....bila scene tengah marah ...sebutan Mila jadi tidak begitu jelas....dan selalu mengetap gigi...tapi ada improvement Lisa sebab sanggup berlakon aksi ranjang dengan Aaron...improvement ker????

Overall rasanye lebih feel membaca Novel...tapi filem juga menarik untuk ditonton..so boleh tengok beramai-ramai k....:)

No comments:

Post a Comment