Thursday, November 10, 2011

payahnya lah..

hari itu aku ada cerita aku dalam proses beli rumah kan..tapi itulah sehingga ke saat ini banyak betul dugaan nya...banker itu kata sebab aku dah ada pembelian rumah pertama..sekarang aku kena joint loan bagi mengukuhkan lagi pembelian ini...aduh ini aku beli rumah 60k je...kalau yang rumah 200k tak tahulah remeh macamana lagi agaknya...hukhuk...dan sekarang memang bank dah demand...pembelian bawah 100k memang bank lain takkan terima kalau gaji gomen cam aku ini....ada sesetengah bank je yang terima itu pun kalau bank itu berminat nak terima...sadis tak..kesian lah orang-orang bawahan macam aku ini..sampai bila2 nak bila rumah fikir 4,5kali agaknya...huhuhu...so sekarang ini pembelian rumah itu masih dalam PROSES...so aku selalu lah cakap dalam hati aku ini...HARAP BERSABAR...hukhukhukhuk..*nak nangis tetibe*....

2 comments:

  1. mmg iqa..aku pun mcm ko.da try CIMB x?dorg punte BLR rendah pun rendah..husband aku da ok da..tp sangkut kt owner plak.huk2...dugaan2

    ReplyDelete
  2. sekarang ini tengah try CIMB lah..tapi still macam payah je lah ana....tu lah dugaan kan...hhmmm sabar je lah...

    ReplyDelete