Thursday, November 24, 2011

Non- Chalant.....!!!

Hari Khamis semalam...aku pergi kursus English@Work... best ok...lots of activities....and the fasilitator very sporting..hahahaha...debar nak taip bahasa English...sounds funny ok..hahahaha....dalam kursus itu...fasi itu bagi tahu...mesti SELAMBA cakap bahasa English..jangan takut-takut...kena selamba...semalam memang fasi bagitau kadang-kadang kita rasa malukan bila nak bercakap bahasa English...kita takut salah...dan tiada konfident kan...tapi memang tau ...aku ini kalau baca atau dengar lagu English memang ok...nak mengeja semua ok...tapi bila sampai nak bercakap  memang nervous sikitlah...bukan apa tiada konfiden..kadang-kadang tercari-cari perkataan English dalam pala otak ini...akhirnya oh jem ....hahaha...

Kat opish aku ini ramai jugak foreigner...aku bercakap the simple word boleh lah..rupa-rupanya fasi itu kata mulakan bercakap English dengan bahasa yang simple...sebab percakapan yang melibatkan perkara atau barang kita patut simplify kan perkataan itu...tak payah susah-susah nak berfikir....so mulai saat ini kena CONFIDENT....fasi kata CONFIDENT adalah sangat penting...biarlah salah pun apabila kita bercakap dan orang betulkan yang penting kita CONFIDENT untuk berbicara dalam bahasa English....

So next time ika...more CONFIDENT ok...hahahaha....

p/s:maksud non - chalant = selamba...lalalala...

No comments:

Post a Comment