Wednesday, November 30, 2011

Miss u strongly Qasqas...

sempena cuti sekolah ini...aku hantar qas kat rumah bonda ku...sebab kakak aku memang akan jaga kalau cuti sekolah ini...sebab anak buah aku yg kat Perak itu akan turun key ell selalunya....

masa selepas balik dr kampung ayah qas trs gerak balik umh mak aku pulak kat rawang...masa nak balik itu aku slow talk elok-elok dengan qas..."nanti qas duduk umh mak uda tau".....qas dengar tapi mengeleng...aduh payahnya la...akhirnya terpaksa balik juga...ayah dia keje pagi..so memang kena balik juga masa malam itu...masa kami keluar itu..aku salam dia...dia tak nak..dia ikut sampai pintu gate ok...!!memang dia tak bagi balik lah itu...akhirnya aksi berguling-guling berlaku ...ini kakak aku cite dia meronta-ronta minta lepas...

masa itu aku dah masuk dalam keta...memang dengar dia menangis punya lah kuat...satu taman umh mak aku itu dengar  agaknya .....anak dara tapi suara dia menangis hbs pecah gegendang telinga ok....
aku dah naik nak blah dah...aku srh ayah dia pusing satu taman itu lalu balik depan rumah mak aku...bila kami pusing itu pun still dengar suara kali ini aku nampak dia guling-guling depan pintu gate dalam...qas...qas...macam lah pertama kali kena tinggal padahal dah banyak kali tau...akhirnya kami pun mengalah sebab aku tak sampai hati dengar dia menangis cam tu...*sob...*sob....( T _____________T )....ayah dia kata masuk je lah balik rumah ...gerak pagi-pagi pun tak pe....bagi qas tido dulu baru gerak kalau dia kata nanti aku asyik cakap hati tak senang je...eh aku ada ek cakap camtu kat dia..ngee...:P

so masuk lah balik....waktu itu aku nampak dia dekat tingkap panggil ibu ...ibu...sedihsss okesss....sayu hati mak...!!!ngee..:~...masuk-masuk terus aku cempung dia ...pujuk-pujuk...sampai dia macam trauma ajak balik rumah ayah..

akhirnya pukul 10.00malam baru dia nyenyak tido...aku pun gerak balik rumah....bila dah sampai rumah itu kakak aku mesej ....bagi tau qas jaga lepas aku gerak itu....dia bangun nangis sedih...tapi kakak aku kata tak lama lah....pagi esok nya kakak aku mesej qas bangun pagi cari aku ...tapi aku tak ada....sedihssss okesss....dia nangis sedihsss lagisss.....qas qas....


p/s: semalam petang qas tepon tanya kat aku ...."bila ibu nak ambik qas ini.."------baru sehari tinggal dah tanya nak balik...hakhakhak...

No comments:

Post a Comment