Monday, May 9, 2011

selamat hari ibu...

hari khamis ...ayah qas amik qas utk dijaga..sb dia cuti kan...so hr jumaat tu qas still dgn ayah dia...hari sabtu mlm tu mcm xsangka jgk ayah qas ajak tgk wayang..sb dia kata nk celebrate hari ibu...aku pun sbnrnya rasa xla excited sgt ...almaklumlah sblm ini dia xpernah igt hari ibu ke...hari apa2 lah...dan xpernah nk celebrate..so bila kami dh berpisah ini tiba2 plak dia nk ajak aku celebrate....terpk jgk dlm otak aku ini...bila dh hilang baru sibuk nk tawan balik...hmmm....xpe aku pun fikir la...nk g ke x...bkn apa ...hr sabtu pagi itu bdan qas mcm demam...so smpi ke ptg jgk la badan qas panas...tiba2 lak dia ajak g tgk wayang ...so aku pun pergi lah..usung lah qas sekali...bwk la sweater, air masak dan segalanya ....aku mmg puji sikap dia..dlm bab menjaga ank dia agak peka sedikit...aku xterpk pun nk bwk sweater bagai...dia terpk bab itu sb dia bgtau panggung wayang sejuk...tu aku tahu la..tp aku xterpk plak..huhuhu...

aku diam je la spnjang pergi tu..dia bawak kami g tgk wayang kt SPARK kt desa petaling..itu pun paling dkt...dan xcrowded dgn rmi org...sb tmpt pun xbpe glamour kan...dlm otak aku duk pk mesti nk cite komedi romantik ke...rupa2nya...FAST N FURIOUS 5...!!!aku redha je la...dlm hati ada jgk ckp terserlah jgk kesengalan mamat ini...hmmm....cite psl kereta ...ok...dlm hati aku dh gerun gak..jgn lah qas duk menjerit dgr deruman kereta2 dlm cite itu..dh la bapak punya besar speaker dlm wayang itu...


masuk2 wayang je ...qas duk ats riba dia...nmpk cm ok...sumbat puting..mmg qas trs diam...langsung duduk dkt ats riba smpi la dh nk abis cerita qas ok je...bru nk g duk ats riba aku plak...huhuhu...aku tya qas nk blk ker...ahah nk alik..sambil angguk kpala..hehehehe...msti boring je dia..tp qas mmg memahami keadaan ketika itu..huhuhu...

hari ahad ...qas nya demam masih berlarutan..kesian anak ibu...



P/S: THANKS TO ayah qas...begitu berharga bagi diri aku yg sudah tinggal sisa2 cinta buatnya...sungguh bermakna mendengar ucapan SELAMAT HARI IBU dr dia...

1 comment:

  1. mesti qas happy sebab dpt gather2..ada ibu..ada ayah sekali in time....heeeeeeeeeee

    ReplyDelete