Tuesday, May 6, 2014

adeh bersarang blog sendu ni.hahahaha...

sedar-sedar dah berapa bulan aku tak aktif blog..hahaha
malas weh...malas nak taip..penat kerja..anak dah dua macam anak aku sepuluh jek..hahaha
dah berkurun abad rasa tak update blog..sian blog aku dapat tuan pemalas macam ini...
nak kata bz sesangat tak jugak...tapi kerja opis banyak..
hari ini rasa macam rajin plak nak update tetiba kan...hahaha
meh aku lambak cerita je yer....ewah ada ke orang nak baca blog ekau ini oiii...hahaha
ada aku kisah..nak syok sendiri jugak...
meh layan tengok gambar qas n lisya yer...




hahaha ini lah lisya terbaru..rambut cam pekan asli dah..hahaha..
lasak weh budak ini..tak kuat nangis tapi lasak..


ini kisah wedding bff aku hujung bulan 4 hari tuh..


ini berpakaian sedondon kan gitu..haa ..siapa yang minat nak beli baju kurung cotton baik kain ela or kain dah siap meh like page madeinasian aku...banyak gile corak menarik..ini antara corak yang menarik tulah..cewahhh sempat promote...


ini cerita cuti hari buruh hari itu..makan kat parameswara umbai melaka lah..



ini masa mandi kolam kat PD..aku stay apartment member opis aku..cantik kawasan apartment situ..
 ini budak demok suka air..

ini kakak qas n sepupu..

so sampai sini je lah ....penat plak rasa lah...hahahaha...
nanti ada masa aku sambung ok...

Thursday, January 2, 2014

meh lah...meh lah like page fb aku...

sila lah like page fb aku...aku buat bisnes kecil-kecilan jek..bisnes jual baju kurung cotton..

ini page fb aku k...cari Made In Asian k...thanks yek peminat ku semua...huahuahua...

like Made In Asian..
like Made In Asian..
like Made In Asian..
like Made In Asian..
like Made In Asian..
like Made In Asian..
like Made In Asian..
like Made In Asian..
like Made In Asian..
like Made In Asian..
like Made In Asian..
like Made In Asian..
like Made In Asian..
like Made In Asian..

thanks korang....:)



Monday, December 30, 2013

lisya dan stroller baru...:)

 masa mula - mula dapat stroller baru...

 dah mandi tengok tv pun dalam stroller...layankan aje...hahaha

 sengih...grrr geram..gigit kang..

 tangan mak aku gosok kepala dia terus ngantuk...haha

ok terus tido...hahahaha...

sekian..~daaa

Tuesday, December 24, 2013

gila lama tak hapdet...hahahaha

aku rasa dah tumbuh lalang..sawang..spiderman pun ada kat blog ini rasanya..maaf semua peminat ku..huahuahua....
ada peminat ke ko jemah oiii...pelaknat lagi ada lah ..hahahahaha
maklum lah busy hujung-hujung tahun...busy body ..aihhhh...huahuahua...what to do...busy jugak lah itu khennn....

so mari tengok gambar anak- anak dara i comelsss....tuh..tuh..

hahaha




meh lah aku story ini gambo masa bday sepupu lisya ni..anak buah aku ler kiranya...
weh masa datang ini pakai baju gaun ok..warna putih corak love2..
sekali itu dia makan kek batik weh...terus jatuh pulok kat depan rumah kakak aku ini..
dengan kena air apa ntah..
Ya Tuhan selebet gile lisya masa ini....aku tak tahu ini kah anak aku...kenapa ..kenapa teruk beno...ish..ish..
tapi ini dah tukar baju ini lah..
anak orang lain comel lote je..sampai ke anak aku macam mop..huahuahua...
tapi apa pun lisya tetap di hati ibu..hahahaha...

eh banyak lak celoteh..oklah jumpa lagi..
salam...~

Wednesday, October 16, 2013

alhamdulilah kalau dapat..kalau tak dapat pun alhamdulilah jugakk..:)

Bajet 2014 : Bonus 2 Bulan, Elaun COLA RM300, Pinjaman Perumahan 1%

  1. Bonus 2 bulan kakitangan awam sempena pembentangan Bajet 2014 Malaysia. Alasan Cuepacs : Kenaikan kos sara hidup kakitangan awam apatah lagi selepas harga petrol naik  baru-baru ini.
  2. Elaun sara hidup RM300 untuk kakitangan kerajaan diselaraskan antara kawasan bandar dan luar bandar. Alasan Cuepacs : Juga alasan yang sama. Kenaikan harga barang dan kos sara hidup di Malaysia yang mana kakitangan awam ramai yang terasa bebanannya. Apatah lagi, kos sara hidup di semua kawasan tidak banyak berbeza.
  3. Imbuhan tetap perumahan naik mengikut gred. Alasan Cuepacs : Setelah 15 tahun, Imbuhan tetap perumahan masih diberikan pada kadar yang sama. Sedangkan ramai penjawat awam yang terdiri daripada golongan rendah dan sederhana yang tidak mampu memiliki rumah sendiri berikutan harga rumah semakin melonjak tinggi sekarang ini. (contohnya perbandingan harga rumah VS gaji : DI SINI)
  4. Kadar faedah pinjaman perumahan kakitangan awam turun 1% berbanding 4% sekarang ini. Alasan Cuepacs : Kenaikan harga rumah yang semakin tidak munasabah & membebankan kakitangan awam

nak baca selanjutnya di berita semasa ....

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
pada aku kalau PM luluskan alhamdulilah..kalau tak dapat pun alhamdulilah jugak..sebab ye lah ini pun rezeki dari Allah jugak..bila Allah kata itu rezeki kita maka jadi lah rezeki kita.. kalau takde ..maka takde lah..Allah bagi rezeki dari segi lain pulak kan..
jangan kita tamak sangat..semua kita nak..
apa yang Allah beri itu pun sudah mencukupi..
yang penting rezeki itu halal disisi agama islam...

lagipun kalau kata dapat bonus dan kenaikan COLA ini alhamdulilah bagi orang-orang bawahan yang sememangnya gaji dah rendah..dapat lah tampung perbelanjaan anak-anak masuk sekolah awal tahun depan..

tak dapat pun takper..tak lah kenaikan barang secara mendadak...

ini aku baru dapat surat dari tadika qasrina....sejak minyak naik 20sen ini yuran naik rm20 tau..
semua tadika aku dengar kata nya naik yuran..
yang tadika swasta lah..
yang kerajaan aku tak tahu..
bila aku cakap gini mesti orang kata apasal tak sekolah kan anak kat tadika kerajaan ..
jawapan aku ::suka hati aku lah!!!..duit aku bukan duit korang..hahahahaha...booo...


Friday, October 11, 2013

im big girl now,, ibu...


thanks to Allah give this little angel in my life...*wah gitu speaking*..huahuahua
syukur Alhamdulilah..qasrina nak masuk 5tahun 24 Oktober ini...
sekejap je kan...
rasa baru sakit nak bersalin kan dia..
dalam pantang pun masalah dia kembung je...
nangis sebab kembung jekkk...
dulu kemain booolat...la ini kemain kuruihhhhh..hehehe
sampai dia komplen balik kata aku gemukkkk...
poyooo...
mentang2 dia kuruihhh..
dia kutuk makencek plak..*tak boleh terima kenyataan..* hahaha

apapun qasrina sekarang dah jadi kakak..
sangat penyayang dengan adik dia..
kadang2 adik dia tarik rambut dia sabar jekk..*sebab pikir adik dia kecik lagi agaknya..*..huhuhu
dia suka peluk adik dia..*adik dia jerit halilintar*
maka yang kena marah balik ofcoz lah kakak qasrina sapa suruh peluk adik itu kuat-kuat..
suka pantau adik dia buat apa..
sikit-sikit dukung adik..terlalu mengawal adik dia..sampai adik dia berdiri lama-lama pun sibuk nak dukung adik..
adik dia spesies nak bebas jekk..memang menjerit jelah dia bila kakak dia ganggu dia..
aishhhhh..
aigooo
ini 2 olang budak haa manyak kasi ibu pening woooo...

qasrina pun sangat rajin bantu..suruh mintak tolong ambil apa2 pun mesti kena sebut "please" >"< 
baru dia nak buat >"<  hahahaha..

p;s tak prepare apa-apa pun lagi untuk birthday budak 2 olang ini..nak jemput kekawan ke atau nak buat untuk ahli keluarga jek..hahaha
padahal tak sampai sebulan je lagi birthday budak-budak ini..huhuhu...

Wednesday, October 9, 2013

aksi terbaru dak tenit a.k.a dobot.

hahaha..bersandar gaya lentokk kepala



ish..ish..anak sapa lah ini..
ini lah akai budak 11 bulan..
uwaa sekejapan je sudah mahu setahun dobot ibu ini...

gambar paling hot..hehehe



:)

handle pintu keta saga ku tercabut..huhhh

handle door keta aku itu dah rosak dah lama dah..nak tahu siapa yang rosak kan..
anak dara aku yang sulung..huhhh...stress aku weh..badan kecik je tapi ganas gilerr...
qas ini suka kata handle door itu ketat..padahal tak reti nak tarik..
masa kejadian itu aku tak nampak..tengok2 je laki aku bagitau qas dah rosak handle door itu..
nyirap je aku..
grrr...
nak marah laki aku depan itu pulak..
kalau laki aku takde itu dah bertanda dah badan qas itu..
pedulikkk...
tapi sebab laki aku ada memang cantik lah badan anak dia itu..
geramm weh aku jaga keta itu punye lah kan macam harta emas karun tau..
sampai ke tangan qas patah segala semua nya..haihhh...

so berbulan jugak lah terpatah sebelah..masih boleh guna lah..
sekali ahad hari itu aku hantar ke car wash kat tesco rawang itu..
sekali lepas dah cuci aku pergi amik keta itu..
tengok aku nak tarik terus tertanggal terus..
budak carwash itu kata dia sembur air sekali handle itu tertanggal.. *yelah itu*..
aku selama ini basuh kat carwash lain ok jek..tak de pun tertanggal handle tu..eee nyampah...

so tercabut lah habis langsung...
adeh nak tukar kat kedai dah kena charge berapa lah pulak itu...
lepas itu tak tahu lagi berapa plak harga handle itu..
adehhh duit ..duit...
stressss!!!

p/s: aku nye nuffnang dah ok..dah jadi gliterrati balik...weeeee....